Szabó Lili
A kliensek véleménye Szabó Lili-ról
F. Mária, nyugdíjas, 72 éves
Megnyugtató, érdeklődő szavai minden szorongásaimat megszüntették. Problémáimra nyitott volt, és segítőkész. Sokat segített, hogy tünetmentessé váljak.
F. Mária, nyudíjas, 72 éves
Megnyugtató, érdeklődő szavai minden szorongásaimat megszüntették. Problémáimra nyitott volt, és segítőkész. Sokat segített, hogy tünetmentessé váljak.
R. Lajos, vállalkozó, 56 éves
Sok segítséget kaptam problémáim kezeléséhez, illetve javaslatokat, hogy hogyan tudnám azokat megoldani, vagy lazábban kezelni. Találkozásaink után lassan javulni kezdett az állapotom és az addig felmerült nehézségeimen könnyebben tudtam úrrá lenni. Köszönettel tartozom a közös munkáért és az elért eredményért.
G.Katalin, vállalkozó, 54 éves
Szabó Lili pszichológusnő munkájában bízom, mert tapasztalom, hogy amióta hozzájárok, az önbizalmam –amin dolgozunk- javulóban van. Általa sikerült a gyászmunkám lebonyolítani két közeli hozzátartozóm elmenetelét követően. Segítőkész, figyelmes, pontos, kedves pszichológusnőt ismertem meg a személyében. Megértő, úgy érzem, hogy fejlődöm. Számomra ez a lényeg.
O. Andrea, magántanár, 41 éves
Fizikai bántalmazást követően kerestem fel Szabó Lilit. Az első alkalommal félelemmel és kétségekkel teli mentem hozzá, de már akkor megfogott a kedvessége, a türelme, és a természetes viselkedése, ami miatt azt éreztem, nem feszengek nála, és tényleg szabadon kimutathatom érzéseim, kétségeim. Már akkor sikerült rávilágítania arra, hogy ne mindenért magam hibáztassam, hisz én is emberből vagyok, én is hibázhatok, de a bántalmazás nem az én hibám. Elfogadta kezdeti tagadásom, hárításom, és nem erőltette rám a véleményét. Ezt nagyon fontosnak tartom, hisz így hagyta, hogy magam jöjjek rá, hogy igaza van. Segített abban, hogy az idő múlásával elfogadjam, hogy én áldozat lettem, mégsem hibáztatott azért, amiért azzá váltam s megértette velem, hogy nem vagyok egyedül a problémámmal, és hogy idővel fel tudom dolgozni. Az ülések keretében egy-egy jól irányzott kérdésével rávilágított sok téves gondolatomra, illetve bizonytalan jövőképemre, énképemre. Nagyon jó dolognak tartom, hogy nemcsak a 45 perces kezelésekre szűkítette a gyógyulásom folyamatát, hanem könyveket és filmeket is ajánlott a problémám jobb megértése érdekében. Csodálom a memóriáját, ahogy emlékszik az általam sokkal korábban mondott dolgokra is. Tudom, hogy jó kezekben vagyok, és örülök, hogy meghallgatásra találtam nála. Mindenkinek ajánlani tudom.
Sz. Andrea, postai alkalmazott, 28 éves
Amikor lassan egy éve eljött az életemben az a pont, mikor éreztem, hogy segítségre van szükségem, kicsit féltem, milyen lesz ez az egész. Nem tudtam elképzelni, hogy fogok tudni egy idegen embernek megnyílni, és teljes őszintén beszélni az érzéseimről, gondolataimról. Már a legelső beszélgetés közben azon kaptam magam, hogy olyan dolgokat is elmondtam, amiket előre nem terveztem. Ahogy egyre több alkalommal találkoztam a pszichológusommal, egyre mélyebben nyíltam meg. Közben már tapasztalom magamon a változásokat. Azt érzem, nagyon jót tett és tesz a lelkemnek, az önbecsülésemnek és az egész életemnek ez a közel egy év. Nagyon sokat számít ilyen esetben a pszichológus személye. Az enyém – a legnagyobb szerencsémre- nagyon reálisan látja a dolgokat. Tanácsokat ad, ha éppen az kell, vagy lényegretörő kérdésekkel elgondolkodtat. De meg is erősít a döntéseimben, ha nem vagyok biztos magamban. Ami még nekem nagyon fontos, hogy azt érzem, szívvel végzi a munkáját. Minden alkalommal nyitókérdésként elhangzó „ Hogy van?” sosem sablonos. Az őszinteség nekem nagyon fontos, és az első pillanattól őszinte figyelmet, tanácsokat, segítséget kapok a pszichológusomtól. Még nem vagyok a folyamat végén, azt érzem, de már most rengeteget segített változtatni az életemen. Közel 28 évesen elkezdtem megszeretni magam, és elfogadni az élet kihívásait. Köszönök mindent az én pszichológusomnak, Szabó Lilinek.
Márta, közgazdász, 28 éves
Úgy érzem, nálam lassan alakult ki a bizalom és nehezen nyíltam meg, mivel sajnos csak online volt lehetőség beszélni, és gyorsan kellett haladni, mert csak 10 alkalomra volt lehetőség. Végül ez a pár alkalom is elég volt, hogy olyan dolgokra mutasson rá Lili magammal kapcsolatban, amire eddig nem jöttem rá és nem tudatosítottam magamban. A hétvégére kapott feladatokat nagyon hasznosnak találtam, keretbe foglalták a problémát és a megoldás is megfoghatóbbá vált. Lili sok esetben jobban meg tudta fogalmazni a problémámat, mint én magam, és konkrét megoldási javaslatokat tett, amiket részletesen átbeszéltünk. A megoldás hosszú távon még sok munka lesz, de nagyon sokat segített Lili és el tudom képzelni, hogy krízishelyzetben később is hozzá forduljak.
Judit, menedzser, 35 éves
Egy hosszabb, több krízishelyzetet, veszteséget magában foglaló periódust követően kerestem fel Szabó Lili pszichológusnőt: csendesebb, nyugodtabb időszak következett az életemben, amely során befelé figyeléssel, önálló önismereti munka hatására talán némi változást sikerült elérnem egyes életterületeken, de úgy éreztem, hogy elakadtam a problémáim megfogalmazásában, feldolgozásában .Nem láttam át a helyzetemet megfelelően, ezért döntöttem úgy, hogy szakember segítségét kérem a továbbiakban. Szabó Lili már az első konzultáció során rávilágított arra, hogy a terápia hatására lehetséges a fejlődés, kérdéseire válaszolva kialakult bennem a bizalom, őszinte válaszaim során sikerült önmagam számára is megfogalmaznom egy-egy problémát, amivel így szembe tudtam már nézni. A beszélgetések mindig empatikus, biztonságos légkörben zajlanak, a kezdeti szorongás azonnal megszűnt az első találkozás alkalmával. Úgy érzem, hogy mindig őszinte figyelmet kapok, megnyugtató javaslatokat, tanácsokat, segítséget akár egy-egy konkrét helyzet megoldásában is. A konzultációs feladatok érdekesek, elgondolkodtatók, mindig személyre szabottak, amelyek segítenek keretbe foglalni, megérteni egy-egy problémakört, feltárni annak eredetét, a mélyebb lelki folyamatokat is. Már néhány beszélgetés után tudatosult bennem, hogy bizonyos helyzetekben az addig megszokott viselkedésünk, reakcióink megváltoztathatók, felülírhatók, a hosszú távú változás idővel elérhető. Köszönöm szépen az eddigieket, mindenképpen folytatom a munkát!
Judit, honlapfejlesztő, 30 éves
Már régóta fontolgattam, hogy kipróbálom az online terápiát. Kicsit szkeptikus voltam az első alkalom előtt, de Szabó Lili minden várakozásomat felülmúlta. Egyszerű volt megnyílni neki olyan problémákról is, amiket nehéz volt előtte megosztani másokkal. Átbeszéltünk különböző szituációkat, ami sokat segített abban, hogy másképp lássam a dolgokat, mondjuk a saját szerepemet egy-egy kommunikációs helyzetben. Már a második alkalomtól úgy éreztem, hogy sikeresen tudom alkalmazni az ő általa javasolt módszereket. Szuper elgondolkodtató kérdései voltak, és úgy érzem a kapott feladatok is sokat segítettek abban, hogy még mélyebbre menjek és őszintén lássak korábbi múltbeli eseményeket. Nagyon hálás vagyok a sok segítségért, és úgy gondolom, nagyon szerencsés vagyok, hogy ilyen jó pszichológust találtam. Annyit bánok csak, hogy nem kezdtem el a közös munkát előbb.
Vissza a bemutatkozáshoz