bemutatkozás

A lelki egészség alapvető emberi jog és szükséglet. Ugyanakkor a felgyorsult világban sokszor elmarad  az egészség ilyen irányú ápolása, a napi rutin, gondok, krízishelyzetek okozhatnak olyan állapotokat, amikor szürkén, sötéten, vagy félve, szorongva, ijedten éljük napjainkat. Családi és környezeti hatások különböző problémákat válthatnak ki, amire lehet, hogy hajlama van a kliensnek, ugyanakkor megfelelő terápiával, önvizsgálattal és önismerettel ezek a problémák sok esetben orvosolhatók.

Óradíj

12 000 Ft 50 perc

A pszichológia ma már nem egy félelmetes tudomány, pszichoterápia szinte mindenki számára elérhető. A szakmailag megalapozott és gyakorlatban jól alkalmazható eszközökkel segíti az embereket a lelki stabilitás helyreállításában és az önmagukkal kapcsolatos kérdések és válaszok felfedezésében.

MÓDSZEREK

Klinikai és mentálhigiéniás szakpszichológusként fontosnak tartom, hogy bizonyítékokon alapuló módszerekkel dologzzam. Munkám során a kognitív-viselkedésterápiás elemektől kezdve, az NLP-n keresztül a művészetterápián át sokféle módszert alkalmazok, leginkább az adott problémához, ügyfélhez kapcsolódó segítségnyújtásra fókuszálva. Holisztikus szemlélettel állok a kérdésekhez, igyekszem az ügyféllel együtt megérteni az ő egyéni lelki dinamikáját vagy adott élethelyzetbeli nehézségét, vagy akár feltérképezni a kapcsolati hálójában rejlő dinamikát. Fontosnak tartom, hogy az ügyfél biztonságban érezze magát, amikor velem beszél, empatikusan és a lehető legjobb szakmai segítséget kapja meg.

SZAKTERÜLETEK

2008 óta dolgozom leginkább szomatikus – testi tünetekkel – háttérrel rendelkező gyerekekkel, fiatal felnőttekkel, illetve szüleikkel. Nevelési tanácsadásért és pszichológiai tanácsadásért sok esetben keresnek meg. Illetve idős-ellátásban szerzett több éves pszichológiai tapasztalatom miatt dementia, időskori depresszió és szorongás kérdéskörei is foglalkoztatnak.

 • Rossz a hangulatod napok/hetek óta?
 • Magányos vagy?
 • Reménytelennek látod a helyzeted?
 • Feszült vagy ideges vagy, amikor egy élethelyzetre gondolsz?
 • Testi tüneteidnek nem találnak az orvosok magyarázatot?
 • Nehezen jössz ki a szüleiddel/gyerekeddel egy ideje?
 • Problémáid vannak az iskolában, úgy érzed nem vagy ott elismerve?
 • Folyamatosan nehéz párkapcsolat helyzetbe kerülsz? Elhagynak vagy éppen Te nem bírod elviselni egy idő után a másikat?
 • Úgy érzed, hogy mindenki ….-abb nálad? (egészítsd ki egy pozitív tartalommal a kérdést)
 • Anya lettél, de mégsem vagy felhőtlenül boldog?
 • A munka – magánélet egyensúlyát nehezen találod?
 • Idős hozzátartozód egyre felejtősebb, időnként akár szóban agresszív veled és nem tudod mitévő légy, hogyan kezeld?

Bármelyik kérdésre igen a válasz, hívj/hívjon bizalommal és együtt megkeressük a megoldást! Illetve: Szorongás, levert hangulat, depresszió, önbizalmi/önértékelési nehézségek, anyaság, nőiség kérdései, kapcsolati kudarcok, jövő tervezése, időskori nehézségek, céltalanság, stb. problémakörök esetén is forduljon bizalommal hozzám.

SZEMÉLYES

Pszichológusként és magánemberként is az életet folyamatos tanulásnak fogom fel, állandó lehetőséget kapunk önmagunk megismerésére, kapcsolataink megértésére, viselkedéseink, érzéseink és gondolataink felfedezésére. 2008-ban végeztem pszichológia szakon, majd 2013-ban szereztem meg a szakvizsgát, amihez előírás a kötelező minimum 150 óra célzott önismeret. Azóta is rendszeresen veszek részt önismereti csoportokon, NLPt csoporton, komplex művészetterápiás önismereti és saját élmény csoportokon. A rendszeres pszichés/önismereti „karbantartást” a lelki élettel dolgozók számára (is) elengedhetetlennek tartom.

HIVATALOS ADATOK

Szakpszichológusok Alapnyilvántartásában Nyilvántartási Szám: A/1540 (2013.12.06.)

Működési nyilvántartási szám: 37881294

Adószám: 66704643-1-34

Székhely: 8600 Siófok, Zalán utca 21/A

Magyar Orvosi Kamara Nyilvántartási szám: 500200

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ

DIPLOMA MÁSOLAT

Időpontfoglalás

Vélemények szakemberünkről

Filep Orsolya Veronika szakemberről 5 értékelés

 1. Anna, nem publikus, 38 éves

  Nekem nagy segítség az a folyamatos figyelem, amit a terapeutámtól kapok, könnyen megérthetőek a visszajelzései és végig érzem, hogy együtt dolgozunk. Sokszor két alkalom között is eszembe jut mit és hogyan fogunk vajon megbeszélni, ami segítség, hogy egy-egy mély pontot könnyebben vészeljek át.

 2. Krisztina, banki ügyintéző, 33 éves

  Életvezetési elakadás miatt dolgoztunk együtt, pár alkalmas konzultáció során sikerült új megoldási módokat felismernem magamban és a munka – párkapcsolati egyensúlyt megteremtenem. Mindenkinek javaslom, hogy a a nehéz élethelyzetekben a baráti tanácsok mellett külső szakember segítségét is kérje.

 3. János, nem publikus, 54 éves

  Megbízható és szakmailag is korrekt terapeutának tartom, a kialakult kapcsolatban folyamatos megértést és elfogadást tapasztalok.

 4. Brigi, tanuló, 17 éves

  Sokszor csak nevettem a találkozások alatt, tudtam, hogy a terapeutám előtt ez sem lesz ciki. Közben megértettem, hogy az egész napi feszültségemet máshogy is levezethetem. Az osztályban nem mertem megszólalni, emiatt szégyelltem magam, de valahogy ma már nincs ilyen gondom, nem hagyom hogy kiközösítsenek vagy kihasználjanak. A legfontosabb, hogy magammal rendben legyek. Egy művészeti iskolába felvettek, ahol igazán önmagam lehetek.

 5. Éva , jogász, 26 éves

  A folyamatos belső munka és az önismereti terápia által egyre több erőforrásom szabadul fel és egyre kiegyensúlyozottabb vagyok.

Mondja el a véleményét!

Az email címet nem tesszük közzé.

Ha kérdése vagy javaslata van szolgáltatásunkkal kapcsolatban, kérjük lépjen kapcsolatba velünk!

Elfogadása kötelező