bemutatkozás

Munkám során sokszor hallottam már azt az emberektől, hogy a pszichológia valójában csak beszélgetés. Ez a tények tekintetében valóban így van. Azonban az már egy másik kérdés, hogy ez a beszélgetés hogyan zajlik. Hiszem és tudom, hogy a problémák és akadályok egy ember életében elkerülhetetlenek, viszont megfelelő támogatással és segítséggel ezek megoldhatóak vagy átélhetőek.

Óradíj

10 000 Ft 50 perc

BEMUTATKOZÁS

Fontos szó számomra, hogy átélhető. Sokan félnek a gondolatoktól, érzésektől. Ezek azonban az életünk részei és a leginkább úgy tudunk velük boldogulni ha átéljük őket, persze a saját kereteinken belül. Van akinek ez sikerül, de van olyan helyzet és olyan mélységű probléma, amit egyedül nehéz megoldani. Megfelelő szakmai tudással, egy pszichológus ilyenkor tud segíteni. Az átélt és megtapasztalt krízisekben, traumákban vagy csak egy önmagunkban való elbizonytalanodásban, olyan új nézeteket tud felszínre hozni, ami által megtalálható a válasz. Úgy gondolom, hogy egy beszélgetés fontos. Nem tanácsok sorával tudok a legtöbbet segíteni egy terápiában, hanem a megértő és elfogadó légkörrel, az objektív rálátással és a visszacsatolásokkal, amelyekkel megérti a hozzám forduló a vele történő dolgokat.

MÓDSZEREK

Klinikai szakpszichológus jelöltként megértettem, hogy egy adott helyzet sok esetben több, mint ami a felszínen látszik. Ezáltal nagyrészt pszichodinamikus alapokkal dolgozok, viszont a kognitív nézőpontok sem állnak távol tőlem. A személyre szabott együttes munka minden helyzetben elsődleges, hiszen a terápia is egyfajta kapcsolat, ahol mindkét fél aktívan fektet be energiát. Jelenleg gyermekvédelemben dolgozom, így sok fiatal kliensem van. A szülőkkel való közös munka azonban épp olyan lényeges. Főképp ha gyermeknevelési kérdésekről van szó. Magán foglalkozásaimon legtöbb esetben felnőtt személyek kerestek fel, így elég széles körben találkoztam már kliensekkel.

SZAKTERÜLETEK
 • Önértékelés és önismereti kérdések.
 • Önbecsülés és énkép.
 • Kommunikáció, én közlés és a velük járó elakadások.
 • Konfliktus és agresszió kezelés.
 • Gyermeknevelési kérdések, szülői megsegítés.
 • Iskolai nehézségek és a velük járó szorongások, stressz.
 • Krízisek és átélt traumák.
 • Gyász és a veszteség feldolgozása.
 • Testi fogyatékosság, és a vele járó nehézségek.
 • Sportolás és a vele járó terhek.
 • Pályaválasztás, pályaorientáció.
 • Munkahelyi feszültségek és kiégés.

A fent megemlített tematikákon túl is szívesen segítek bármely kérdésben. A lista csupán azt mutatja, hogy, mely problémákkal van szakmai, vagy személyes tapasztalatom.

SZEMÉLYES

Ahogyan a bemutatkozásomban megfogalmaztam, a terápia egy kapcsolaton alapul, ahol nekem mint pszichológusnak is aktívan bele kell fektetnem munkát és energiát. A segítség nem megy úgy, ha magam sem értem saját érzéseimet, esetleg tagadom őket. Fontos ebben a munkában az önismeret. Eddigi tapasztalatom a pszichodrámában van, de mindenképp folytatni szeretném analitikus területen is. A megfelelő szakmai tudás is elengedhetetlen, amit a szakképzésen folyamatosan fejlesztek, továbbá egész pályám során törekedtem a minél szélesebb látókörre. Elvégeztem egy tréneri képzést is, ahol önismereti, kommunikáció és konfliktus kezelési módszereket és technikákat sajátítottam el.

HIVATALOS ADATOK

Székhely: 3530 Miskolc Rákóczi Ferenc utca 1. 2/1. Adószám: 69871591-1-25

RÉSZLETES SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ

DIPLOMAMÁSOLAT

Személyes pszichológiai tanácsadás előzetes egyeztetés után Miskolcon érhető el. Erről érdeklődni az info@onlinepszichologus.net levélcímen lehet.

Időpontfoglalás

Vélemények szakemberünkről

Balogh Ádám szakemberről 2 értékelés

 1. Nem publikus nevű, egészségügyben dolgozó, 22 éves

  Számomra nagy segítséget nyújtott. Megértő és mély szakmai meglátásokkal rendelkező pszichológus.

 2. Szandra, foglalkozása nem publikus, 42 éves

  Féltem pszichológushoz menni, de megnyugodtam az első alkalom után. Nehéz helyzetben voltam, de mára sikerült könnyebbé tenni.

Mondja el a véleményét!

Az email címet nem tesszük közzé.

Ha kérdése vagy javaslata van szolgáltatásunkkal kapcsolatban, kérjük lépjen kapcsolatba velünk!

Elfogadása kötelező