Szabó Lili
Szabó Lili
klinikai szakpszichológus

Bemutatkozás

Életünkben bekövetkezhet egy nehéz időszak, amely során megtorpanunk, tanácstalanná válunk, s keressük a kiutat. Amennyiben huzamosabb időn át ebben az állapotban maradunk, kihatásait az életünk bármely területén megérezhetjük, egyre nehezebben visszük napjainkat s a saját közérzetünkön túl akár a testünk, akár a körülöttünk élő emberek is megszenvedhetik ennek a következményeit. Ha úgy érzi, hogy problémáját más közelálló személlyel nem szeretné megosztani, s változást szeretne elérni életében, bátran lépjen kapcsolatba velem. Szakmai tudásommal arra törekszem, hogy egyénre szabott segítséget nyújtsak a hozzám fordulóknak. Segítő beszélgetéseim során közösen gondolkodunk a probléma meghatározásán, megértésén, s megoldásán, miközben önmaga működését is jobban megismerheti, személyiségét fejlesztheti. Pszichológus válaszol rovatunkban szívesen állok rendelkezésre rövid, iránymutatást igénylő kérdések esetén.

Módszerek

Biztonságos, elfogadó, empatikus légkörben kerül sor a segítő beszélgetésekre. Pszichológiai tanácsadásadáson túl a klinikai szakpszichológus tanulmányaim alatt, és a továbbképzéseim során tanult módszereket, technikákat ötvözök a kliens személyére és problémájára szabottan, amelyet online munkában is lehet használni. Integratív szemléletemben gyakran használok imaginációs és NLP (neuro-lingvisztikai programozás) technikákat, kognitív- és viselkedésterápiás elemeket. Többször szoktam adni a következő alkalomra elgondolkodtató feladatokat, amelyek lehetőséget adnak egy problémakör át/újragondolására, megértésére.

Szakterületek

Keressen fel bizalommal amennyiben az alábbi problémák valamelyike jellemző Önre:

 • gyásszal, veszteséggel nehezen tud megküzdeni.
 • szakítást, válást szeretne feldolgozni.
 • családtagjaival, párjával nehézségei vannak, párkapcsolati problémájában szeretne segítséget kérni .
 • munkahelyi problémáit nehezen tudja kezelni.
 • rossz a közérzete, hangulata jelentősen romlott az elmúlt időszakban.
 • önértékelési problémával küzd, önbizalomhiányban szenved.
 • szorongást érez különböző helyzetekben.
 • elalvási vagy átalvási panaszai vannak, idő előtt vagy korán ébred.
 • tanulási vagy koncentrációs nehézséggel küzd.
 • jövőjére vonatkozóan nehezen tud terveket készíteni.
 • az alkohol utáni vágya fokozott a mindennapokban.
 • önismeretét szeretné növelni.
 • negatív orvosi leletek mellett gyakran van fejfájása, hasmenése.

Személyes

Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen olyan képzőhelyekre jártam eddig, ahol nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy kellő önismeretet szerezhessek magamról. Ebben segített szakmai hátterem is, ahol különböző típusú, hátterű problémával küzdő kliensekkel találkoztam; pályakezdőként idős betegekkel, később az enyhébb krízisben lévőktől egészen a súlyos mentális betegségben szenvedőkig foglalkoztam nemtől, életkortól s iskolázottságtól függetlenül. Egyéni önismereti terápiára is jártam több éven keresztül, ahol többféle módszert, technikát a saját bőrömön is kipróbálhattam, megtapasztalhattam. A jövőben is erre törekszem, hogy továbbképzéseken részt vegyek, s még jobban elmélyítsem tudásomat s önismeretemet.

Részletes szakmai önéletrajz

Diplomamásolat

A négyszemközti online konzultáció Skype videohívás segítségével történik. A program letöltéséhez és használatához ide kattintva kaphat útmutatást.

Hivatalos adatok

Egészségügyi Engedélyezési Hivatal klinikai szakpszichológusok nyilvántartási száma: M/001573

Működési Nyilvántartási Igazolvány száma: K/00341/14

Adószám: 66722924-1-43

Telephely: 1094 Budapest, Liliom u. 8. fszt 1.

 

Kamarai tagságok

Bemuatatkozó videó