Filep Orsolya Veronika
Filep Orsolya Veronika
gyermek klinikai szakpszichológus és mentálhigiénés szakember, művészetterapeuta

Bemutatkozás


A lelki egészség alapvető emberi jog és szükséglet. Ugyanakkor a felgyorsult világban sokszor elmarad  az egészség ilyen irányú ápolása, a napi rutin, gondok, krízishelyzetek okozhatnak olyan állapotokat, amikor szürkén, sötéten, vagy félve, szorongva, ijedten éljük napjainkat. Családi és környezeti hatások különböző problémákat válthatnak ki, amire lehet, hogy hajlama van a kliensnek, ugyanakkor megfelelő terápiával, önvizsgálattal és önismerettel ezek a problémák sok esetben orvosolhatók. A pszichológia ma már nem egy félelmetes tudomány, pszichoterápia szinte mindenki számára elérhető. A szakmailag megalapozott és gyakorlatban jól alkalmazható eszközökkel segíti az embereket a lelki stabilitás helyreállításában és az önmagukkal kapcsolatos kérdések és válaszok felfedezésében.

Módszerek


Klinikai és mentálhigiéniás szakpszichológusként fontosnak tartom, hogy bizonyítékokon alapuló módszerekkel dologzzam. Munkám során a kognitív-viselkedésterápiás elemektől kezdve, az NLP-n keresztül a művészetterápián át sokféle módszert alkalmazok, leginkább az adott problémához, ügyfélhez kapcsolódó segítségnyújtásra fókuszálva. Holisztikus szemlélettel állok a kérdésekhez, igyekszem az ügyféllel együtt megérteni az ő egyéni lelki dinamikáját vagy adott élethelyzetbeli nehézségét, vagy akár feltérképezni a kapcsolati hálójában rejlő dinamikát. Fontosnak tartom, hogy az ügyfél biztonságban érezze magát, amikor velem beszél, empatikusan és a lehető legjobb szakmai segítséget kapja meg. 

Szakterületek


2008 óta dolgozom leginkább szomatikus – testi tünetekkel – háttérrel rendelkező gyerekekkel, fiatal felnőttekkel, illetve szüleikkel. Nevelési tanácsadásért és pszichológiai tanácsadásért sok esetben keresnek meg. Illetve idős-ellátásban szerzett több éves pszichológiai tapasztalatom miatt dementia, időskori depresszió és szorongás kérdéskörei is foglalkoztatnak.

 • Rossz a hangulatod napok/hetek óta?
 • Magányos vagy?
 • Reménytelennek látod a helyzeted?
 • Feszült vagy ideges vagy, amikor egy élethelyzetre gondolsz?
 • Testi tüneteidnek nem találnak az orvosok magyarázatot?
 • Nehezen jössz ki a szüleiddel/gyerekeddel egy ideje?
 • Problémáid vannak az iskolában, úgy érzed nem vagy ott elismerve?
 • Folyamatosan nehéz párkapcsolat helyzetbe kerülsz? Elhagynak vagy éppen Te nem bírod elviselni egy idő után a másikat?
 • Úgy érzed, hogy mindenki ….-abb nálad? (egészítsd ki egy pozitív tartalommal a kérdést)
 • Anya lettél, de mégsem vagy felhőtlenül boldog?
 • A munka – magánélet egyensúlyát nehezen találod?
 • Idős hozzátartozód egyre felejtősebb, időnként akár szóban agresszív veled és nem tudod mitévő légy, hogyan kezeld?


Bármelyik kérdésre igen a válasz, hívj/hívjon bizalommal és együtt megkeressük a megoldást!

Illetve: Szorongás, levert hangulat, depresszió, önbizalmi/önértékelési nehézségek, anyaság, nőiség kérdései, kapcsolati kudarcok, jövő tervezése, időskori nehézségek, céltalanság, stb. problémakörök esetén is forduljon bizalommal hozzám.

Személyes


Pszichológusként és magánemberként is az életet folyamatos tanulásnak fogom fel, állandó lehetőséget kapunk önmagunk megismerésére, kapcsolataink megértésére, viselkedéseink, érzéseink és gondolataink felfedezésére. 2008-ban végeztem pszichológia szakon, majd 2013-ban szereztem meg a szakvizsgát, amihez előírás a kötelező minimum 150 óra célzott önismeret. Azóta is rendszeresen veszek részt önismereti csoportokon, NLPt csoporton, komplex művészetterápiás önismereti és saját élmény csoportokon. A rendszeres pszichés/önismereti „karbantartást” a lelki élettel dolgozók számára (is) elengedhetetlennek tartom.

Részletes szakmai önéletrajz

Diploma másolat

A négyszemközti online konzultáció Skype videohívás segítségével történik. A program letöltéséhez és használatához ide kattintva kaphat útmutatást


Hivatalos adatok


Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal Klinikai Szakpszichológusok Alapnyilvántartásában Nyilvántartási Szám: A/1540 (2013.12.06.)
Működési nyilvántartási szám: 37881294
Adószám: 66704643-1-34
Székhely: 8600 Siófok, Zalán utca 21/A

Magyar Orvosi Kamara Nyilvántartási szám: 500200