Bereczki Judit
Bereczki Judit
pszichológus, klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus jelölt

Tiszteletdíj:

Online pszichológiai tanácsadás: 10.000 Ft/50 perc

Bemutatkozás

Úgy gondolom minden ember életében adódnak olyan nehézségek, amikor kilátástalannak érezzük a helyzetünket. Jó, ha ilyenkor merünk segítséget kérni, új szempontból ránézni a problémáinkra. Ugyanakkor minden ember rendelkezik erőforrásokkal, megküzdési képességekkel. Kliensekkel való munkám középpontjában ezek mozgósítása, erősítése áll. Mindez támogató, megértő, biztonságot nyújtó légkörben történik.

Pszichológiai tanulmányaim alatt pszichiátriai osztályokon szereztem gyakorlatot. Az emberek iránti érdeklődésem és segítő szándékom vezetett erre a pályára. Jelenleg klinikai szakpszichológus jelöltként dolgozom egy pszichiátriai gondozóban, ahol egyéni terápiákat, illetve csoportfoglalkozásokat tartok krónikus pszichiátriai betegek részére. Arra törekszem, hogy folyamatosan képezzem magam, hogy minél szakszerűbb segítséget tudjak nyújtani a hozzám fordulók számára. Ehhez elengedhetetlennek tartom az önismereti munkát. Jó magam már túl vagyok 200 óra önismereti terápián, mert azt gondolom, egy pszichológus csak így lehet hiteles és ezáltal tud hatékony segítséget nyújtani másoknak is.

Módszerek

Szemléletem integratív, melyben pszichodinamikus, és kognitív terápiás elemek is megtalálhatóak. Az alkalmazott módszert a kliens problémája és személyisége határozza meg. Fontosnak tartom, hogy egy segítő szakember tisztában legyen kompetencia határaival, éppen ezért elsősorban pszichológiai tanácsadást, szupportív terápiákat, krízisintervenciót vállalok.

Jelenleg sématerápiábanképződöm, mely egy integratív terápiás módszer. Abban segít, hogy feltárjuk személyiségünk azon sémáit, melyek visszatérően okozzák nehézségeinket. Diszfunkcionális sémáink felismerése és megváltoztatása, hozzájárul egy kiegyensúlyozottabb életvezetéshez. Az imént felsorolt módszerek mellett úgy gondolom, hogy ami igazán gyógyító hatású, az maga a terápiás kapcsolat, ami a feltétel nélküli elfogadáson alapszik. A terápiás kapcsolat önmagában is ad egy megtartó erőt, hisz van aki figyel önre és meghallgatja. Az az 50 perc az Ön érzéseiről, gondolatairól szól.

Szakterületek

  • Szorongásos zavarok (pánikbetegség, generalizált szorongás). Relaxációs technikák megtanulásával, alkalmazásával kezelni tudjuk szorongásainkat.
  • Hangulatzavarok (depressziós állapotok, hangulat ingadozások).
  • Párkapcsolati problémák. Előfordul, hogy csak az egyik fél kér segítséget, ilyenkor saját viselkedéseink meglátása egy kapcsolatban, konfliktuskezelésünk fejlesztése sokat segíthet, hogy a párkapcsolatunk jobban működjön.
  • Pszichoszomatikus zavarok: sokszor testi tüneteink, betegségeink mögött pszichés problémáink húzódnak meg. Ezek feltárásával és kezelésével enyhülhetnek szomatikus panaszaink.
  • Önértékelési problémák, önbizalom fejlesztése.
  • Életvezetési problémák: amikor úgy érezzük, elakadásban vagyunk. Valami nem működik úgy, ahogy szeretnénk.
  • Gyász és egyéb veszteségek feldolgozása.
  • Önismeret fejlesztése: számos kérdésre megtalálhatjuk a választ önmagunkkal kapcsolatban, ha rálátunk működés módunkra. Amennyiben tisztába vagyunk erősségeinkkel és gyengeségeinkkel, ezáltal sokkal jobban fogunk tudni boldogulni az életben.

Diplomamásolat

Szakmai önéletrajz

Hivatalos adatok


Adószám: 55302254-1-41
Székhely: 1037, Budapest, Folyondár utca 30/A