• 2019.06.11.
  229 megtekintés
  Hogyan érdemes felkészülni a terhességre, illetve a szülésre?
  Mit tehetünk, hogy érzelmileg is felkészüljünk a babavárásra és a szülésre? Mitől lesznek könnyebbek az elő napok?
  Tovább
 • 2017.10.31.
  6402 megtekintés
  Párkapcsolati problémák a terhesség alatt
  Tudta, hogy a gyermekvállalás akár párkapcsolati problémákat is okozhat? Hogy mi ennek a magyarázata, azt cikkünkben részletesen is kifejtjük.

  Mit él meg a férfi a terhesség alatt? Hogyan hat a magzat jelenléte a párkapcsolatra?
  Tovább
 • 2017.06.20.
  3370 megtekintés
  A terméketlenség kérdései
  Manapság nagyon kitolódott a gyermekvállalás ideje, ezért rengeteg pár kénytelen szembenézni azzal, hogy spontán nem jön létre a terhesség. Magyarországon általában egy évnyi sikertelen próbálkozás után javasolják az orvosi kivizsgálást a pároknak. Ebben az írásban kifejezetten a meddőség lelki hatásaival foglalkozunk.

  Mit élnek meg a meddőnek nyilvánított párok? Milyen kérdések, lehetőségek merülnek fel ilyen esetben? Mi segíthet a nehézségeken?
  Tovább
 • 2017.06.13.
  5804 megtekintés
  A szülés, mint élmény?
  Tudattalanul mindannyian hordozzuk születésünk és a nők saját szülésük, szüléseik történetét is. Talán nem is gondolnánk, hogy a születésünk során elszenvedett traumák megnyilvánulnak a hétköznapi konfliktushelyzeteinkben. Sőt, feldolgozatlan fájdalmunk rányomhatja a bélyegét a párunkkal illetve a gyermekünkkel való kapcsolatunkra is.
  Mi történik a nőben a szülés során? Hogyan módosul mindez, ha komplikációk lépnek fel? Hogyan segíthető a szülésélmény feldolgozása?
  Tovább
 • 2017.06.06.
  5121 megtekintés
  Gyermekünk születése... a párkapcsolatunk erőpróbája
  Múlt heti blogbejegyzésünk a terhességgel, gyermekszületéssel kapcsolatos változásokról szólt, ezt szeretnénk most folytatni, részletesebben elmerülni abban a kérdésben, hogyan is hat a személyiségünkre és végül a párkapcsolatunkra ez a változás. Mielőtt édesanyává, vagy édesapává a válnánk, már rengeteg elképzelésünk van a szülői szerepről. Hogyan valósítjuk meg ezeket? Min múlik a siker? Írásunk segítségével közelebb juthat a kérdés megfejtéséhez!
  Tovább
 • 2017.05.30.
  2073 megtekintés
  Kismamának lenni... felhőtlen boldogság?
  Milyen változásokat hoz magával a kismama lét? Ezáltal megváltozik a kapcsolatrendszere: férjéhez, édesanyjához, önmagához való viszonya is. Ennek kapcsán a pszichológia ún. normatív krízisről beszél: egyrészt lelki fejlődést hordoz magában ez az állapot, másrészt számtalan korábbi belső konfliktust, megoldatlan problémákat hozhat újra felszínre.
  Mik a leendő anyukák és apukák nehézségei? Mi segítheti át őket ezeken, hogy a gyermekvállalás és gyermeknevelés minél gördülékenyebb, örömtelibb folyamat legyen?
  Tovább

Kíváncsi további érdekességekre?

Iratkozzon fel hírlevelünkre!