• 2018.11.20.
  764 megtekintés
  Hogyan segítsünk a gyermekünknek kezelni az indulatait?
  Hogyan kezeljük gyermekünk indulatait? Mi áll a duzzogás mögött, hogyan kezeljük a hisztirohamokat? Hogyan támogassuk gyermekünket, amikor valamilyen heves érzést/indulatot él át?
  Tovább
 • 2018.10.30.
  527 megtekintés
  A halál, amiről szükséges beszélnünk
  Miért kell megértenünk a saját halálfélelmünket? Mit adhat hozzá életünkhöz, ha elfogadjuk életünk végességét? Mit élnek meg a haldoklók? Hogyan támogathajtuk őket életük utolsó útján?
  Tovább
 • 2017.07.25.
  3936 megtekintés
  A szorongásos zavarok és a fóbiák kognitív szemlélete
  A szorongás a legjellemzőbb lelki tünet, sokféle betegség kialakulhat belőle. A kognitív-viselkedésterápiás szemlélet alapja, hogy a szorongás egy vészjelzés, melynek létrejöttében a személy belső értékelő folyamatainak zavara áll. Magyarán a beteg a veszélytelen ingert is kockázatosnak címkézi. Az elkerülő viselkedés pedig megerősíti ezt a félelmet. Ennek hátterében az elmélet szerint tanulástechnikai folyamatok állnak. Hogyan zajlik a fóbiák kognitív-viselkedésterápiás kezelése?
  Tovább
 • 2017.05.02.
  3171 megtekintés
  A pánikzavar hatékony kezelése
  A pánikzavar visszatérő pánikrohamokból, azaz szorongásos rohamokból áll. Ezek különböző helyzetekben, körülmények között jelentkezhetnek, ezáltal bejósolhatatlanok. Egy idő után kialakul a rosszullétektől való félelem. A roham hirtelen jelentkezik, egyre fokozódó tünetek jellemzik, maximális intenzitását átlagosan 10 perc alatt éri el, majd spontán enyhül.
  Ha érdekli, hogyan kezelhető a pánikbetegség, olvassa el blogbejegyzésünket.
  Kíváncsi, van-e Önben szorongás? Ha kitölti tesztünket, ezt is megtudhatja!
  Tovább

Kíváncsi további érdekességekre?

Iratkozzon fel hírlevelünkre!