A gyermekkori depresszió kialakulása

Sokan azt gondolják, hogy a gyermekeknél átmeneti a lehangoltság érzése, őket nem érinti a felnőtteknél oly gyakori depresszió problémája. Ez sajnos koránt sincs így. Alább kifejtjük, amit tudni érdemes erről a mentális zavarról, mik a tipikus tünetek. Tényleg létezik gyermekkori depresszió? Igen. A gyermekkori depresszió különbözik a normál rossz kedvtől és a mindennapi érzelmektől, amelyek
BŐVEBBEN

Segítség, drogozik a gyerekem!

Napjainkban könnyen elérhetőek a legkülönfélébb drogok. Egy egyszerű internetes kereséssel szinte bármi beszerezhető, aminek egyik veszélye, hogy az újabbnál újabb szerek hatását képtelenség számon tartani. Manapság a fiatalok számára természetes az alkohol és a különféle drogok kipróbálása. Mit tehetünk, hogy a gyermekünket felkészítsük a droghasználat veszélyeire? Vajon mitől függ az, hogy rászokik-e a tudatmódosító szerekre? Mit tehetünk ha aggasztó jeleket látunk rajta? Mi ma a leghatékonyabb kezelés drogfüggőség esetén?
BŐVEBBEN

Segítség, függő van a családomban!

Magyarországon az alkoholizmus népbetegségnek számít, hiszen a népesség mintegy 20%-a veszélyeztetett a problémás ivás szempontjából. Szinte minden családban van valamiféle érintettség, ezért nagyon fontos hogy azt is megvizsgáljuk a függőség maga hogyan hat a család rendszerére. Mitől függ hogy valakiből függő lesz vagy sem? Milyenek az függők családjai? Mit élnek meg az alkoholisták gyermekei? Mi jelenti ma a leghatékonyabb kiutat a függőségekből?
BŐVEBBEN