• 2018.07.10.
  1946 megtekintés
  Káosz a gyermeknevelésben
  Vajon érzelmileg is meg tudjuk adni a gyermekünknek, amire szüksége van? Egyáltalán mik ezek a dolgok? Mikre figyeljünk oda szülőként, hogy gyermekünk felnézzen ránk és bízzon bennünk?
  Tovább
 • 2018.05.01.
  3028 megtekintés
  A testvérféltékenységről szülőknek
  Hogyan reagálhat gyermekünk a kistestvér érkezésére? Érdemes tudnunk, hogy a negatív érzések, indulatok félelmet keltenek a gyerekekben, nyilvánvalóan szenved tőlük.

  Hogyan kezelhetjük ezt jól szülőként?
  Tovább
 • 2017.06.06.
  4880 megtekintés
  Gyermekünk születése... a párkapcsolatunk erőpróbája
  Múlt heti blogbejegyzésünk a terhességgel, gyermekszületéssel kapcsolatos változásokról szólt, ezt szeretnénk most folytatni, részletesebben elmerülni abban a kérdésben, hogyan is hat a személyiségünkre és végül a párkapcsolatunkra ez a változás. Mielőtt édesanyává, vagy édesapává a válnánk, már rengeteg elképzelésünk van a szülői szerepről. Hogyan valósítjuk meg ezeket? Min múlik a siker? Írásunk segítségével közelebb juthat a kérdés megfejtéséhez!
  Tovább
 • 2017.05.30.
  1872 megtekintés
  Kismamának lenni... felhőtlen boldogság?
  Milyen változásokat hoz magával a kismama lét? Ezáltal megváltozik a kapcsolatrendszere: férjéhez, édesanyjához, önmagához való viszonya is. Ennek kapcsán a pszichológia ún. normatív krízisről beszél: egyrészt lelki fejlődést hordoz magában ez az állapot, másrészt számtalan korábbi belső konfliktust, megoldatlan problémákat hozhat újra felszínre.
  Mik a leendő anyukák és apukák nehézségei? Mi segítheti át őket ezeken, hogy a gyermekvállalás és gyermeknevelés minél gördülékenyebb, örömtelibb folyamat legyen?
  Tovább

Kíváncsi további érdekességekre?

Iratkozzon fel hírlevelünkre!