Ingyenes pszichológiai tanácsadás - OnlinePszichológus.net
Az ingyenes online pszichológiai tanácsadásról
Szerző: Habis Melinda
2018.01.02.


Oldalunk pszichológus válaszol rovatába rendszeresen érkeznek kérdések, melyeket próbálunk pszichológusként a legnagyobb szakmai körültekintéssel megválaszolni. Az olvasó szemével nézve ezt a szolgáltatást, azonban sokszor csalódást okozhat egy-egy reakció, könnyen elégedetlenek lehetünk a levelünkre kapott válasszal. Ennek okait fejtjük ki most részletesebben.

Miért kapom azt a választ, hogy keressek fel pszichológust, ha ezt már megtettem, hiszen azért írok Önöknek levelet?

 

Az emberek többsége konkrét kérdésre konkrét választ vár, ám a lelki problémák sajnos természetük miatt bonyolultabbak, ezért képtelenség egyértelműen válaszolni az ilyen jellegű kérdésekre. Minden ember más és más és egy adott probléma (pl. párkapcsolati konfliktus vagy válás, gyermeknevelési nehézség) kialakulásához is teljesen egyéni utak vezetnek. Ezért nem érdemes általánosítani. Hiszen ami az egyik embernek beválik, a másiknak egyáltalán nem biztos, hogy be fog.

Egy-egy hozzászólás elolvasása után egy tapasztalt pszichológus el tudja dönteni, hogy valószínűleg elegendő lehet-e egy néhány soros válasz. Néhány átgondolandó, önismereti témájú kérdés megfogalmazása, vagy mindenképp négyszemközti konzultáció szükséges a nehézség megoldásához. Persze nem kellemes azt olvasni, hogy keressünk fel egy szakembert, de vannak olyan helyzetek, amikor nem érdemes az egyéni megoldásokkal bajlódni, mert az nagy valószínűséggel több kárt okozna, mint hasznot.

Miért van az, hogy nem kapok konkrét tanácsot?
Igen gyakori igény, hogy a kérdező konkrét tanácsot, vagy javaslatot vár,Írásban könnyebb elmondani, de nehezebb megérteni a válaszlevélben véleményformálásra kéri a pszichológust. Ez két tényező miatt lenne igen veszélyes: az első, hogy az írásos kommunikáció csak felszínes benyomások alkotását teszi lehetővé a szakember számára. Egy levélváltás alapján nagyon könnyű félreérteni valamit, mind a pszichológus, mind az olvasó részéről. Elég lehet ehhez egy nem jól megválasztott szó, vagy pontatlanul megfogalmazott mondat. Erre a problémára jó megoldás lehet egy négyszemközti beszélgetést kérni a pszichológustól, közösen átgondolni a téma kapcsán felmerülő kérdéseket. A videohívás információtartalma jóval magasabb, ráadásul lehetőség van azonnal reagálni, visszakérdezni egy-egy kétértelmű szituációban. A másik ok, hogy egy magára valamit is adó pszichológus nem ad tanácsot.

Hosszú-hosszú tanulmányok és empátia ide vagy oda, senki sem tudhatja jobban azt, hogy mi magunk mit élünk át, mire van szükségünk, mint mi magunk. A saját kérdéseinkre ezért leghatékonyabban mi magunk tudjuk megtalálni a számunkra megfelelő válaszokat. A pszichológus szerepe ebben az, hogy megfelelő kérdéseket tegyen fel, visszajelzéseivel segítse a problémahelyzet átgondolását. A nehézséghez kapcsolódó vágyak és érzelmek megfogalmazását, megértését. A terápiás kapcsolat elmélyülését. A tapasztalat azt mutatja, hogy egy rendszeres konzultáció sorozat segítségével általában még a legreménytelenebb helyzetéből is talál kiutat a kliens. (Ez azonban nem megy írásban.)

Csak a diagnózis a kérdésem, miért nem mondják meg? 
Igen gyakran előfordul, hogy diagnózissal kapcsolatban kérnek tőlünk állásfoglalást. A diagnózis alkotás azonban egy igen komplex, meglehetősen idő és erőforrás igényes feladat, amely mindenképpen személyes találkozást kíván a diagnózist váró klienssel. Ennek menete általában az, hogy a pszichológus először egy beszélgetést (ún. diagnosztikus első interjút) készít, melynek során a probléma forrásával kapcsolatos hipotéziseket (feltételezéseket) fogalmaz meg a saját maga számra. Ezeket aztán különféle pszichológiai tesztek segítségével teszteli. Ezek lehetnek kérdőíves, vagy úgynevezett projektív tesztes eljárások. Utóbbiaknál a kérdésekre adható válaszok teljesen egyéniek, ezeket a szakember sokféle szempont alapján osztályozza és ezután a szakmai standardok alapján értékeli ki. Ez tehát egy hosszú és bonyolult folyamat, melyet minimálisan klinikai szakpszichológus végzettségű szakember végezhet el.

Érdemes azt hangsúlyozni, hogy egyetlen pszichológiai teszt kitöltése sem ad önmagában diagnózist. Ha tehát kitölti valamelyik kérdőívet az oldalunkon, abból legfeljebb a lelki probléma gyanúja és szakember felkeresésének szükségessége merülhet fel, semmiképpen sincs oka az ijedtségre. Az a célunk ezzel a szolgáltatással, hogy egy objektv mérőeszköz segítségével jobban megismerhesse önmagát.

A diagnózisalkotás komplex folyamat

Azért mondják, hogy keressek fel egy pszichológust, mert pénzt akarnak rólam legombolni!


 

Tény, hogy a pszichológusok is pénzből élnek, a boltban nekünk is ugyan úgy kell fizetnünk az alapvető élelmiszerekért, mint bárki másnak. Ezért tehát nem dolgozhatunk ingyen. Abban viszont nagyon szerencsések vagyunk, hogy olyan hivatást űzhetünk, amivel hatékony segítséget tudunk nyújtani a minket megkereső klienseknek lelki problémák esetén. Gyakran nagyon nehéz helyzetben levő, elkeseredett levélírók keresnek meg bennünket. Sokaknak igen nehéz már az is, hogy megfogalmazzák kérdésüket és hogy egy nyilvános fórumon feltegyék azokat. Ezért aztán könnyen előfordul, hogy a kapott válasszal kapcsolatban csalódniuk kell. Ahogy fentebb kifejtettük, az írásos keretek azonban korlátozzák a kommunikációt. Szükség esetén lehet reagálni a válaszainkra, később, vagy más kérdésben is szívesen állunk a kedves olvasók rendelkezésére. Amiben tudunk, segítünk, az ingyenes fórumukon is. A nyilvánossággal pedig minden kedves Kérdezőnk sok más elkeseredett embernek segít a hozzászólásával. Sokszor már az is nagy dolog, hogy azt érezzük: nem vagyunk egyedül a problémánkkal.

 

Mire jó akkor az írásos online pszichológiai tanácsadás?
Az online tanácsadás sajnos nem csodaszer. Az írásos pszichológus válaszol rovatnak megvannak a maga korlátai és a előnyei is. Meg kell értenünk, hogy a lelki problémák kezelésére nincsen azonnali és hosszú távon is működő megoldás. A legjobb, ha mindent alaposan átgondolunk, megértünk. Írásos válaszaink segíthetnek azonban elindulni egy mélyebb önismeret és sikeresebb életvezetés felé vezető úton. Ha átmeneti elakadásról, vagy egy-egy kevésbé bonyolult konfliktushelyzetről, esetleg átmeneti elbizonytalanodásról van szó, pszichológus válaszol rovatban adott válaszaink hatékony megoldást jelenthetnek. Vannak azonban olyan esetek, amikor szakszerűbb segítségre, négyszemközti konzultációra, vagy személyes pszichoterápiás kezelésre van szükség. Akkor is, ha nehéz ezt elfogadni. A probléma felismerése és elfogadása azonban az első lépés a változás felé vezető úton!


 

Pszichológus válaszol szolgáltatásunk az alábbi linken érhető el.

Érdekli, miben segíthet Önnek az önismeret?

Gyakori kérdések a pszichoterápiáról.

Hogyan hat a pszichoterápia a testünk működésére?


Pszichológusainkkal való négyszemközti konzultációta itt tud időpontot foglalni.

 

Tetszett Önnek bejegyzésünk? Kérjük, ossza meg ismerőseivel az alábbi gombok segítségével!
Kérjük, mondja el véleményét bejegyzésünkről!
Tapasztalatával segíthet nekünk az Ön számára érdekesebb, hasznosabb bejegyzéseket készíteni és támogatást nyújthat a többi olvasónak is. Kérjük, hogy hozzászólásában kerülje a sértő szavakat és próbáljon meg első szám első személyben, minél objektívebb módon fogalmazni. Minden hozzászólás moderálás után (tehát nem azonnal) kerül megjelenítésre. Fenntartjuk a jogot, hogy a mások számára bántó módon megírt véleményeket ne publikáljuk. Hozzászólásából csak az Ön neve és az üzenet maga nyilvános!

Ide írhatja hozzászólását!

Kijelentem, hogy elfogadom az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot.
Kijelentem, hogy elmúltam 18 éves. Kijelentem, hogy 14 és 18 év közötti vagyok, de a törvényes képviselőm hozzájárulásával használom ezt az oldalt. 14 év alattiként kijelentem, hogy a törvényes képviselőm jár el helyettem.
 • Ferenczi Éva
  2019.02.15.
  Tanácsát kérném abban, hogyan tudnék javitani házasságomat, ami a tönk szélén áll. Pár alkalommal a veszekedés során odavágtam, hogy váljunk el.Végül mindig megbántam, sose gondoltam komolyan.Szeretem őt mindennél jobban.Most viszont 1-2 hete minden másnap képesek vagyunk bármin összeveszni.Erre ő azt mondta,hogy ne kinozzuk egymást, váljunk el. De én nem akarok, vele akarok lenni.Szeretem. Tudom hogy ő is.Mutat rá jeleket, csak nem úgy mint eddig.Segitsen kérem.Köszönöm
  Habis Melinda
  2019.02.18.
  Kedves Éva! Kérem kérdését a 'Pszichológus válaszol" rovatunkba írja meg, ahol a pszichológus kollégák látják azt és válaszolni is tudnak Önnek. https://www.onlinepszichologus.net/pszichologus-valaszol Köszönöm! Üdvözlettel: Habis Melinda, az oldal adminisztrátora
 • Domokos Melinda
  2019.02.10.
  Jó napot! Egy bírósági vallás előtt állok amelyben a gyerekekkel kapcsolatosan nem tudtunk megegyezni a volt férjemmel. Nagyon nagy rajtam a nyomás emiatt és a hétköznapi problémák miatt is.Lassan úgy érzem bele bolondok. Hogyan tudjam ezt könnyebben kezelni. Van valami ami segíteni tudna?Köszönöm a válaszukat! Szép napot
  Habis Melinda
  2019.02.11.
  Kedves Melinda! Kérem kérdését a 'Pszichológus válaszol' rovatunkba írja meg, ahol pszichológus kollégáink látják azt és válaszolni is tudnak Önnek. https://www.onlinepszichologus.net/pszichologus-valaszol Köszönöm a megértését! Üdvözlettel: Habis Melinda, az oldal adminisztrátora
 • Tímea Magyar
  2019.02.02.
  Jó napot kívánok! Segítséget szeretnék kérni! Van egy 12 éves fiam és egyszerűen nem tudok egyszerűen mit kezdeni már vele.Figyelem zavaros,hiperaktív már 3 iskolából kirúgták a viselkedése miatt, szavakkal nem lehet rá már hatni.Volt már Pesten pszichológusnál is írtak fel gyógyszert neki a figyelemzavarára-hiperaktivitására de egyszerűen nem hat neki. Az iskolákban nincsenek barátai már mert nem tud viselkedni a viselkedése miatt mindenhonnan kiközösítik őt.Állandóan azt mondja ő elviteti magát intézetbe mert ott biztos jobb lenne neki.Egyszerűen már nem tudjuk,hogy mit tehetnénk vele. Kérem ha tudna valami jó tanácsot adni nagyon hálás lennék érte. Egy aggódó szülő
  Habis Melinda
  2019.02.04.
  Kedves Tímea! Kérem írja meg hozzászólását a pszichológus válaszol rovatunkba, ahol bármely pszichológusunk meg tudja azt válaszolni. Köszönöm! Ennek linkje: https://www.onlinepszichologus.net/pszichologus-valaszol Megértését köszönöm! Üdvözlettel: Habis Melinda, az oldal adminisztrátora
 • Istvan Kocsis
  2019.01.20.
  43 eves ferj vagyok a felesegem kb 3 hete megismerkedett a fonokunkel ugyerzem a felesegem szerelmes lett bele ,A srácc elkerte tolem a felesegemet hogy elmennek tancolni,Azota minden megvaltozott minden koztunk aradozik rola hogy ilyen jo ember meg olyan jo barat stb Nekem osszetort minden bennem sirogyorcsom van halalfelelmem van felek hogy elveszitem a felesegemet, Ha proballok beszelni vele mindig elharitja a temat es nagyon vedi mindig hogy ne bantsam meg szoval se, Mit tegyek mert amiota ez van azota uygerzem minden osszeomlott bennem.Komoly terveink voltak eddig februar 4 iken mennenk Irorszagban dolgozni.A felesegem mar kijelentette hoyg miatta nem akar jonni fel hogy elvesziti a baratsagot vele. Mit tegyek ? Osszetortem lelkileg . mit tegyek?
  Habis Melinda
  2019.01.21.
  Kedves István! Kérem írja meg hozzászólását a pszichológus válaszol rovatunkba, ahol bármely pszichológusunk meg tudja azt válaszolni. Köszönöm! Ennek linkje: https://www.onlinepszichologus.net/pszichologus-valaszol Megértését köszönöm! Üdvözlettel: Habis Melinda, az oldal adminisztrátora
 • Fehér Marcell
  2018.11.30.
  Egy 20 éves egyetemista srác lennék és családtalan. Nem tartom magam agresszívnak, de a héten kiborult minden. Apám, aki egyfolytában sértegetett és bántott hétfőn se fogta vissza magát. Nem az első volt, hogy megszerettem volna ütni. Előtte két héttel a barátommal és a párommal a kertben bográcsoztunk. Amíg én elmentem, addig egy olyan megjegyzést tett, ami ok volt, hogy inkább ne szóljak hozzá. Azt mondta" jobb barátnőt is választhatott volna a Marci". Mire visszamentem éreztem a feszült hangulatot. Tíz perc múlva már sírtam és azt akartam, hogy ne legyen. A barátnőm tartott vissza, hogy ezt megtegyem. Ennyire emlékszem abból az estéből. Ezért az okért nem szóltam hozzá. Elkezdett kiakadni, hogy mit képzelek magamról. Felemeltem már a hangom, de ott anyám szétválasztott. Felmentem a parancsára és tanulni kezdtem, a sok ZH miatt. Alig telt el egy kis idő és jött az ikonikus mondattal" költözz el. Négy perced van, hogy összepakolj". Nem válaszoltam és elkezdett pakolni dobálva. A laptopomat is becsukta és közben sértegetett. Szinte egy pillanat volt. Neki toltam a falnak, megutottem kétszer és a végén egy szorítást alkalmaztam a lábán. Nem tudtak lefogni, de nem is akartak, mert tudták, hogy így is megnyugszom. Apámat fogták le. Engem szabadon hagyva. Aznap este elmentem a barátnőmhöz aludni. Biztonságosabban éreztem ott magamat. Másnap suli után pakoltam össze. Anyám akarta, hogy maradjak, de én mentem. Féltem, hogy a végén megteszem, amire vágytam/vágyok. Nem tudom, hogy ebből a helyzetből, hogyan lehet kijönni. Nem értem, hogy miért nem bántam meg ezt és nem tudom, hogy ki vagyok, ha ilyet tennék
  Habis Melinda
  2018.11.30.
  Kedves Marcell! Kérem írja meg hozzászólását a pszichológus válaszol rovatunkba, ahol bármely pszichológusunk meg tudja azt válaszolni. Köszönöm! Ennek linkje: https://www.onlinepszichologus.net/pszichologus-valaszol Megértését köszönöm! Üdvözlettel: Habis Melinda, az oldal adminisztrátora
 • Palócsné Fülöp Dorottya
  2018.11.10.
  Szép estét! Hölgyem)Uram Segítség ez szeretnék kérni. De nem itt a nyilvánosság előtt ha lehet ha nem e-mailbe
  Habis Melinda
  2018.11.12.
  Kedves Dorottya! Konkrét pszichológiai kérdésben, problémában weboldalunkon keresztül ingyenesen tud kérdezni, vagy időpontfoglalás után valamelyik pszichológusunkkal négyszemközti videohívás keretében térítés ellenében tud konzultálni. E-mailes tanácsadást nem végzünk. Megértését köszönjük: Üdvözlettel: Habis Melinda, az oldal kapcsolattartója
 • Béres Gergő
  2018.10.31.
  Azt szeretném kérdezni hogy ha síró görcseim vannak, hangulat változásaim, gyomor görcseim, fáradtság, lehangoltság akk depressziós vagyok?
  Habis Melinda
  2018.11.02.
  Kedves Gergő! A megalapozott diagnózisalkotáshoz szakvizsgálat szükséges, ami nem végezhető el egy tapasztalt klinikussal való személyes találkozás nélkül. Amennyiben tehát szeretné tudni ezt, érdemes felkeresnie a területiléeg illetékes pszichiátriai gondozót. Üdvözlettel: Habis Melinda, az oldal kapcsolattartója
 • Klári
  2018.09.23.
  Létezik-e olyan pszichikai betegség, hogy birtoklási vágy minden áron? Egy házasság egy gyerekkel az első 5 év után visszavonhatatlanul megromlik. A férj válni szeretne de az asszony nem engedi el. A férj már külön költözik , élné a saját életét de az asszony nem engedi , zsarolja: először a gyerekkel, majd amikor a gyerek már felnő akkor öngyilkossággal. Kijelenti ugyan, hogy a volt férjét már nem szereti de akkor sem engedi, hogy kialakíthassa a saját életét. Ez az áldatlan helyzet immár 37 éve tart. Most, hogy már megöregedtek és tényleg fizikai betegségek is felléptek leginkább az asszonynál most sem élheti nyugodtan a férfi a saját nyugodt életét. A férfi persze tényleg fél ( ennyi idő után is), hogy ő lenne a felelős ha tényleg megtörténne az amivel az asszony fenyegeti. Hogyan lehet ezt a helyzetet a lélek , a psziché működésével magyarázni? Nagyon fontos lenne ezt megérteni. Köszönettel: Klári
  Habis Melinda
  2018.09.24.
  Kedves Klári! Kérem írja meg hozzászólását a pszichológus válaszol rovatunkba, ahol bármely pszichológusunk meg tudja azt válaszolni. Ennek linkje: https://www.onlinepszichologus.net/pszichologus-valaszol Megértését köszönöm! Üdvözlettel: Habis Melinda, az oldal adminisztrátora
 • Redei Anna
  2018.07.30.
  Kedves Doktorno / Doktor Ur! Valas utan a szuleimhez koltoztem kozepsulyos ertelmi fogyatekos kisfiammal. A volt ferjem nem fizet gyerektartast, nem latogatja a gyereket, idonkent megjelenik, engem zaklat es fenyeget. A hazassagunk alatt rengeteg adossagot halmozott fel, az adossag rendezeseben eleinte a szuleim onkent eron felul nagyon sokat segitettek, de meg igy is maradt torlesztoreszletunk. Mar tobb, mint 1 eve a szuleimmel elunk, annak ellenere, hogy valas utan kifejezetten megkertek minket, hogy ne koltozzunk haza, mert szegyellik a baratok es rokonok elott a fogyatekos unokat es az en elvalt anya statuszomat, valamint eddig is nagyon sok penzt koltottek rank es mar magukra szeretnek kolteni a penzuket. Megis hazakoltoztunk, egy darabig hitegettem magamat, hogy csak ideiglenesen, de egyre kevesbe latom a kiutat. Kisfiamat folyamatosan fejlesztesekre / szinten tartasra viszem, amit a szuleim fizetnek, sajnos az elmult 1 evben nem talaltam neki olyan nappali intezmenyt, ahol nyugodt szivvel ott mernem hagyni par orara (tobb helyen korulneztunk, probanapok alkalmaval: nem adtak neki inni; megvertek, amit utolag azzal magyaraztak, hogy agressziv volt; kenyszeretettek stb) a draga fizetos intezmenyekben varolistan vagyunk, de ha bekerulnenk se segitene a helyzetunkon, mert nem tudnank kifizetni a koltsegteritest. A hazakoltozes utani idoszakban a szuleim nyomasara azonnal elkezdtem reszmunkaidoben dolgozni, de meg a probaido alatt szinten a szuleim utasitasara abba kellett hagynom, mert a szuleim nagyon elfaradtak, es megse vallaltak, hogy a kisfiamra vigyaznak 4 orat, a fizetesem nem lett volna arra eleg, hogy kepzett gondozot fizessek, amig tavol vagyok. Eleinte jo volt a szuleimmel a kapcsolatunk, annak ellenere, hogy a hazakoltozesunknek nem orultek, a maguk modjan szeretnek engem is es az unokajukat is, de mar sajnos ok is nagyon elfaradtak, zavarja oket, hogy a kisfiam felkel ejszaka es hangoskodik, zavarja oket, hogy napkozben mi is ott vagyunk a hazban es penzbe kerulnunk. Sajnos mar olyan sulyos a helyzet, hogy rajtunk toltik ki az osszes frusztraciobol adodo duhuket, az ellenunk iranyulo szobeli agresszio egesz napos, en nyugtatokon elek es keveset eszem, hogy ne keruljek sok penzbe, gyomorfekelyem alakult ki, az utcara mar alig merek kimenni, mar el se tudom kepzelni, hogy annyi batorsagom legyen, hogy barmilyen munkat is elvallaljak. Tobbszor probaltam a szuleimmel megbeszelni a helyzetunket, nincsen vitakulturajuk, nem kivancsiak a masik ember nezopontjara vagy ervekre, onmagukat sajnaljak es engem hibaztatnak, amiert meg oreg korukra se jut nyugalom nekik. A kiszolgaltatott helyzetunk megertese helyett pocskondiaznak, gunyolnak es azzal fenyegetnek, hogy kidobnak es hajlektalanok leszunk. Ha rokonokkal, ismerosokkel talalkozunk, azonnal elkezdenek rolunk panaszkodni, hogy mekkora lemondassal es teherrel jar, hogy mi veluk lakunk, es az en gyerek koruli napi teendoimet a sajatjukkent adjak elo, rolam panaszkodnak, hogy mekkora bajt hoztam rajuk. Az nehany hetet leszamitva, mar semmit nem segitenek a kisfiam koruli teendokben es a haztartas vezeteseben, persze tudom, hogy igy is kivetelesen jo helyzetben vagyok, hogy van hol laknunk es a fejlesztesekre is kapunk penzt, lelkileg megse birom. Rendszeresen koszonetet mondok a szuleimnek az anyagi tamogatasert es a szallasert, de arra is csak szidalmazas a valasz. Ok annak orulnenek, ha elkoltoznenk es visszakapnak a nyugalmukat. Nem latom a kiutat, tudom, hogy azelott kellene valamit lepnem, amielott kidobnak minket vagy lelkileg teljesen tonkre nem megyek, de nem tudom, hogy mi lehetne az elso lepes, merre induljak. Koszonettel: Anna
  Habis Melinda
  2018.07.31.
  Kedves Anna! Kérem írja meg a kérdését a pszichológus válaszol rovatunkba, ahol minden pszichológusunk tud rá válaszolni. Ennek linkje: https://www.onlinepszichologus.net/pszichologus-valaszol Megértését köszönöm! Üdvözlettel: Habis Melinda, az oldal adminisztrátora
 • Kitti
  2018.06.23.
  Kedves Tanácsadó! 9 hónapja vesződök egy fiúval, aki hol utánam nyúl, hol ellök. Összejövünk, Aztàn elmondja, hogy nem akar semmit. Elmondtam, hogy nekem a barátkozás nem megy, de mégis keres és szabadidős programokat szervez velem. Minden nap. Hogyan kellene ezt kezelnem? Külföldön dolgozunk, egy részlegen, îgy kínos és macerás, hogy elfelejtsem. A mindennapjaim viszont tönkremennek ebbe a kettősségbe és ingadozásba. Köszönettel: Kitti
  Habis Melinda
  2018.06.25.
  Kedves Kitti! Kérem kérdését a 'Pszichológus válaszol" rovatunkba írja meg, ahol a pszichológus kollégák látják azt és válaszolni is tudnak Önnek. https://www.onlinepszichologus.net/pszichologus-valaszol Köszönöm! Üdvözlettel: Habis Melinda, az oldal adminisztrátora
 • Bödör Zsófia
  2018.06.18.
  Nem tudom mit kéne tennem, anyukám párja (az én nevelő apám) bántalmaz. És anyukám ezzel nem foglalkozik, mert neki ad igazat, ami nekem nagyon rosszul esik.
  Habis Melinda
  2018.06.20.
  Kedves Zsófia! Nagyon sajnálom, hogy az anyukája a nevelőapjának ad igazat, hiszen Önnek is joga volna az erőszak mentes élethez! Nem elég, hogy ezt kell átélnie, még az anyja megértésére sem számíthat. Azt javaslom, hogy hívja fel a 116-123-as telefonszámot és kérjen segítséget. Üdvözlettel: Habis Melinda
 • Renáta
  2018.06.11.
  Jó napot segítséget szeretnék kérni egyre jobban el hatalmasodik rajtam a féltékenység állandóan képzelgek hogy megcsal a férjem és már be sokalt tőle meg szeretnénk változni! Mit csináljak???
  Habis Melinda
  2018.06.13.
  Kedves Renáta! Kérem írja meg hozzászólását a pszichológus válaszol rovatunkba, ahol minden pszichológus kollégánk olvashatja azt. https://www.onlinepszichologus.net/pszichologus-valaszol Megértését köszönöm! Üdvözlettel, az oldal adminisztrátora
 • Angelika
  2018.03.15.
  Nem tudom mi tévő legyek. . Az első osztajban semmi probléma nemvolt vele, most a masodik osztajban mar leromlott a tanulas és egyre több panasz van a fiamra az iskolaban hogy verekedik csunyán beszél itthon is néha oda csap ok nélkül a testverenek aki 2.5 éves. Sokszor leülök beszélni vele hogy ezt nem szabad tovább folytani amit csinál mindig megigéri hogy ma nemlesz rosz nem fog verekedni de tovabb folytatja. Nemtudom ma mi tévő legyek. Nagyon szépen Köszönöm a válaszát.
  Habis Melinda
  2018.03.16.
  Kedves Angelika! Kérem írja meg hozzászólását a pszichológus válaszol rovatunkba. https://www.onlinepszichologus.net/pszichologus-valaszol Megértését köszönöm! Üdvözlettel, az oldal adminisztrátora

Kíváncsi további érdekességekre?

Iratkozzon fel hírlevelünkre!